Imádom a salátákat, de nem szeretem a túl karakteres önteteket, elvagyok az olívaolaj, citrom, só kombóval. Egy ideje belépett a képbe a balzsamecet is, de például a joghurtos-fokhagymás dresszingeket nem kedvelem.
Tavasszal valahogy jobban kívánjuk a salátákat. Egyrészt, mert vágyunk a könnyedebb ételekre, másrészt a nyárra igyekszünk magunkat formába hozni, és ezekhez a saláták tűnnek a legjobb választásnak. Azért vigyázzunk, mert van olyan öntet, ami a salátát is kalóriadús fogássá változtatja.
A mézes-mustáros öntet sem feltétlen a legdiétásabb, de annyira finom, hogy legszívesebben minden nap ezt tenném a salátámra. Az arányokat jól kell eltalálni, hogy ne domináljon se a méz, se a mustár íze.
Nekem van egy szuper műanyag edénykém, amibe csak beleteszem a hozzávalókat, majd jól összerázom őket, de az is elég, ha homogénné keverünk össze mindent. A mézes-mustáros öntet elég intenzív ízvilágú, ezért zöldsalátákhoz passzol a leginkább, de a koktélparadicsomot is feldobja.
Fotó: Getty Images