Gyakran szokott balul elsülni, mikor a vegetáriánus konyha húsmentes változatokat próbál kreálni alapvetően húsos ételekből, néha mégis nagyon ügyesen sikerül egy-egy étel utánzása, ilyen ez a vega bolognai is.
Nagyon-nagyon szeretem a bolognait, ezért szkeptikus voltam, de annyira sokan és sokféleképpen készítették már ezt a divatreceptet, hogy nekem is meg kellett próbálnom.
A húst leszámítva minden ugyanaz
Nagyon igyekeztem, a húst leszámítva, mindent ugyanúgy csinálni, ahogy az eredetinél szoktam, például tettem bele bort is, nem hagytam el a szentháromságnak számító répa-zeller-hagyma hármast, mint alapot, és lassan, hosszan főztem a szószt.
Intenzívebb fűszerezést igényel
Senkit nem fogunk vele átverni, de mégis nagyon hasonlít az eredetihez, és aki a lencsét is szereti, annak nem lesz utána semmiféle hiányérzete. Szerintem valamivel intenzívebb fűszerezést igényel a húsos verziónál, ezért én több zöldfűszert, több fokhagymát adtam hozzá.
Fotók: Ács Bori/Sóbors