Létezik olyan tökfőzelék, aminek az utolsó cseppjein összeveszik a család

Ács Bori 2019. május 19.

Nekem a kezdetektől jó a viszonyom a tökfőzelékkel, mert már az anyukám is nagyon nagyon jól készítette, és máig is nagyon szeretem úgy, ahogy ő csinálja, én magam mégis teljesen másképp főzöm.

A jó tökfőzelék titka nem is igazán az elkészítési módban rejlik, hanem, elképesztően meglepő módon, a tökben. Vannak zöldségek, amik finomak fagyasztva is, mint a zöldborsó, de a tök nem tartozik közéjük. A tök kizárólag frissen, májustól júliusig finom, amikor édes és nagyon puha. 

Édes tökfőzelék

Persze azért az sem teljesen mindegy, hogyan készül, ha például túl sok liszt kerül bele, akkor nem lesz finom, vannak viszont alapanyagok, amik sokat tudnak emelni az élvezeti értékén. Ilyen a vaj és a tejszín. Ezek az édes alapízt emelik a köbre, ettől imádják annyira a gyerekek is ezt a verziót. Anyukám savanyú, paprikás, tojással sűrített főzeléke éppen az édes tökízt ellensúlyozza, de ez a koncepció éppen ugyanolyan jól működik.

to_kfo_zele_k_1.jpg

Kapor persze az édes tökfőzelékbe is kerül, anélkül tényleg elképzelhetetlenül meztelen lenne, a feltét pedig lehet sok minden: a súlyos oldalastól a fasírton át egészen a fehér grillkolbászig. 

Fotók: Ács Bori/Sóbors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr2114826270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása