A legegyszerűbb brownie alapú torta rengeteg csokoládéval és málnával

Ács Bori 2019. május 16.

Ugyan tudom, hogy szigorú értelemben véve nem torta az, ami nem rétegzett, nem krém és nem tésztacsíkok váltakozása alapján épül fel, nincs bevonva kívülről valamivel, de a gyerekek számára szerencsére minden az, ami kerek.

Ezért aztán egy ideje, főleg mióta rengetegen vagyunk és sok a szülinap, csalok. Ezzel az egyszerűsített csokitortával teszem ezt, ami tulajdonképpen nem is torta, csak egy brownie, amire kerül egy réteg csokoládé ganache. 

Gyorsabb, de legalább olyan finom, ha nem finomabb

A befektetett idő és munka sokkal, de sokkal barátibb a klasszikus tortákénál, viszont ez szerencsére nem arányos a végeredmény sikerével. A krémes tészta és a még annál is lágyabb krémréteg annyira töményen, brutálisan csokis, hogy muszáj a hatást egy kis savas ízzel tompítani. Eper vagy málna, akár fagyasztva is nagyon megy hozzá, de télen narancslekvárral is fel lehet tálalni.

csokitorta1200_1_of_1.jpg

Brownie-t sütni mindenki tud, hiszen csak keverni kell és nagyon odafigyelni, nem kiszárítani, nem túlsütni.  A ganache sem rejt semmi ördöngösséget magában, hiszen voltaképpen ott is csak kevergetni kell az alapanyagokat, aztán kicsit várni. 

Fotó: Ács Bori/Sóbors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr6514782270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása