Ugyan tudom, hogy szigorú értelemben véve nem torta az, ami nem rétegzett, nem krém és nem tésztacsíkok váltakozása alapján épül fel, nincs bevonva kívülről valamivel, de a gyerekek számára szerencsére minden az, ami kerek.
Ezért aztán egy ideje, főleg mióta rengetegen vagyunk és sok a szülinap, csalok. Ezzel az egyszerűsített csokitortával teszem ezt, ami tulajdonképpen nem is torta, csak egy brownie, amire kerül egy réteg csokoládé ganache.
Gyorsabb, de legalább olyan finom, ha nem finomabb
A befektetett idő és munka sokkal, de sokkal barátibb a klasszikus tortákénál, viszont ez szerencsére nem arányos a végeredmény sikerével. A krémes tészta és a még annál is lágyabb krémréteg annyira töményen, brutálisan csokis, hogy muszáj a hatást egy kis savas ízzel tompítani. Eper vagy málna, akár fagyasztva is nagyon megy hozzá, de télen narancslekvárral is fel lehet tálalni.
Brownie-t sütni mindenki tud, hiszen csak keverni kell és nagyon odafigyelni, nem kiszárítani, nem túlsütni. A ganache sem rejt semmi ördöngösséget magában, hiszen voltaképpen ott is csak kevergetni kell az alapanyagokat, aztán kicsit várni.
Fotó: Ács Bori/Sóbors