Isteni mentás zöldborsókrém: a legjobb, ami a borsóval történhet

Ács Bori 2019. május 15.

A friss borsó egészen új dimenzió, ha van olyan rajtam kívül, aki egyenesen a hüvelyből, nyersen szereti a legjobban, az tudja, miről beszélek. Viszont ez a friss íz valami hasonlóan frisset kell, hogy magához vonzzon.

Friss zöldfűszereket, méghozzá nem is simán a megszokott petrezselymet, hanem mentát vagy bazsalikomot, de mással is érdemes kísérletezni, ami a kezünk ügyében van. Ezek a fűszerek semmi máshoz nem hasonlítható módon képesek új ízeket kihozni ebből a megszokottnak gondolt zöldségből.

Borsó-menta páros

Mivel a borsó alapvetően édes, a menta az egyik legzseniálisabb párja, mert ellenpontozza, friss, hűs mellékízével kiegyensúlyozza a zöldség alapízét. Az angol konyhát hagyományosan szidni szokás, pedig rengeteg szuper találmánya van, ilyen a borsó-menta párosítás is, amit tipikusan bárány vagy más sültek mellé szoktak kínálni.

menta_s_borso.jpg

Most egy krém készült ezekkel az alapízekkel, ami sima mártogatósnak vagy szendvicskrémnek is elment volna, de most egyszerűen köretként szerepelt, citrommal, fokhagymával kiegészítve.

Fotók: Ács Bori/Sóbors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr7614814652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása