Édes kaliforniai paprikával és fekete olajbogyóval sült csirke

Ács Bori 2019. május 11.

Legalább annyi jó olasz húsétel van, mint amennyi tészta, az olasz konyha messze nem csak a spagettiről szól, sőt. Ez például egy teljesen szimpla csirkerecept, éppen olyan egyszerű, mint egy paprikás csirke, de három olyan íz találkozik benne, ami mégis valami nagyon váratlan eredményt hoz létre.

Ugyanaz a minimalista alapelv érvényesül, mint a legtöbb olasz ételben: három domináns ízen kívül csak fűszerek és kiegészítők kerülnek az ételbe. Mivel kevés alapanyagra van szükség, így ezeken múlik minden.

Magos olajbogyóval finomabb

A paprikával nem nagyon tudunk trükközni, azt tesszük bele, amit kapunk, az olajbogyóból viszont érdemes jobbfélét választani. Már akkor intenzívebb ízű lesz a végeredmény, ha nem magozott, hanem magos verziót veszünk, és mi magunk szedjük ki belőle azokat.

csirke-paprika_val-olajbogyo_val.jpg

Eredetileg serpenyőben, párolva készül, de én most inkább megsütöttem, így más lett a végeredmény, de a lényeg nem változott, a paprika édesre sül, az olajbogyó átadja a ízét a húsnak, és egy szuper szaft is keletkezik alattuk. 

Fotók: Ács Bori/Sóbors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr9514748705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása