Krémes epres-banános smoothie: chia maggal és sok vitaminnal

Sági Zsófia 2019. május 10.

Ezt a smoothie-t a reggeli kategóriájába is sorolhatnánk, sűrű, joghurtos alap és sok finom gyümölcs alkotja, ráadásul, ha a tetejére morzsolunk egy kis kekszet vagy granolát, tökéletes napindító lehet belőle.

Amellett, hogy egy igen finom smoothie-ról van szó, nem elhanyagolható szempont az sem, hogy milyen egészséges. Az eper és a banán mellett a chia mag ad hozzá egy extra vitaminlöketet.

epres-bananos-smoothie.jpg

Szuperélelmiszerek

A chia magot szuperélelmiszerként tartják számon, nem véletlenül: magas a rost-, fehérje- és kalciumtartalma, antioxidánsokban és omega-3 zsírsavakban gazdag. Antioxidánstartalma magasabb még az áfonyáénál is. Szerencsére nagyon enyhe az íze, egyáltalán nem tolakodó, így szuperül lehet vele joghurtokat, smoothie-kat, reggeliket ízesíteni. 

A banán és az eper vitamintartalma már csak ráadás. banánban található A-, C-, E-, K-vitaminok mellett megtalálható majdnem az összes B-vitamin is, ráadásul tele van kalciummal, káliummal és magnéziummal. Az epret az egyik legegészségesebb gyümölcsnek tartják, nemcsak extra magas C-vitamin tartalma miatt, hanem mert szívbarát is, illetve karban tartja az agyat is.

Fotó: Getty Images

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr214810434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása