Rántott hagymakarika sörtésztás bundában - Martha Stewart receptje alapján

Sági Zsófia 2019. május 8.

Rántott hagymakarikát valószínűleg már mindenki készített élete során legalább egyszer - hol nagyobb, hol kisebb sikerrel. Ez a változat sörtésztában készül, ettől még ízletesebb lesz, ráadásul lehetetlen elrontani. 

Martha Stewart neve valószínűleg ismerősen cseng a gasztrorajongóknak: az ő konyhai tippjeiben és praktikáiban bátran megbízhatunk, nincs olyan receptje, ami ne működne. Így van ez ezzel a hagymakarikával is.

Ha azért nem szokott tökéletesre sikerülni a végeredmény, mert nem marad rajta a panír a hagymán, akkor most megnyugodhatunk: ugyanis ebben a receptben sörtésztás bundában mártóznak meg a karikák, amelyek garantáltan és 100%-osan bevonják majd a hagymát. 

hagymakarika.jpg

Jeges víz

Jeges vízbe kell beáztatni a hagymakarikákat, hogy ne fonnyadjanak meg, de a hideg vízből a tésztába is kerül egy adag - ez gondoskodik arról, hogy a bunda igazán ropogós legyen. Ha lehet, a sör is legyen hűtött, az a jó, ha minél hidegebb, mikor a tésztába öntjük. 

A sörtészta nemcsak azért előnyös, mert sokkal jobban bevonja a karikákat, hanem azért is, mert ad egy plusz ízt, állagot a rántott hagymáknak, ráadásul mivel sütőpor is kerül bele, vastagon vonja majd be a finom bunda a karikákat.

Fotó: Getty Images 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr9514765192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása