Rántott hagymakarikát valószínűleg már mindenki készített élete során legalább egyszer - hol nagyobb, hol kisebb sikerrel. Ez a változat sörtésztában készül, ettől még ízletesebb lesz, ráadásul lehetetlen elrontani.
Martha Stewart neve valószínűleg ismerősen cseng a gasztrorajongóknak: az ő konyhai tippjeiben és praktikáiban bátran megbízhatunk, nincs olyan receptje, ami ne működne. Így van ez ezzel a hagymakarikával is.
Ha azért nem szokott tökéletesre sikerülni a végeredmény, mert nem marad rajta a panír a hagymán, akkor most megnyugodhatunk: ugyanis ebben a receptben sörtésztás bundában mártóznak meg a karikák, amelyek garantáltan és 100%-osan bevonják majd a hagymát.
Jeges víz
Jeges vízbe kell beáztatni a hagymakarikákat, hogy ne fonnyadjanak meg, de a hideg vízből a tésztába is kerül egy adag - ez gondoskodik arról, hogy a bunda igazán ropogós legyen. Ha lehet, a sör is legyen hűtött, az a jó, ha minél hidegebb, mikor a tésztába öntjük.
A sörtészta nemcsak azért előnyös, mert sokkal jobban bevonja a karikákat, hanem azért is, mert ad egy plusz ízt, állagot a rántott hagymáknak, ráadásul mivel sütőpor is kerül bele, vastagon vonja majd be a finom bunda a karikákat.
Fotó: Getty Images