10 perces, sűrű, joghurtos eperkrémleves - Ínycsiklandó desszert is lehet

Sági Zsófia 2019. május 3.

Ahogy jönnek az egyre melegebb és melegebb hónapok, úgy egyre inkább megkívánjuk a hideg leveseket és édességeket. Már nem forró húslevesre és almás pitére, hanem egy hűvös krémlevesre és pohárdesszertre vágyunk.

Krémlevest készíteni nagyon egyszerű, és különösen könnyű dolgunk van, ha azt még főzni sem kell. Az is egy megoldás, ha az epret kellő mennyiségű tejjel és tejszínnel összeturmixoljuk, de mi most ennél eggyel különlegesebb receptet hoztunk, ami a pohárdesszert kategóriába is beleillik. 

eperkremleves.jpg

Extra eperkrémleves 

Ez a sűrű krémleves joghurttal, tejföllel és tejszínnel készül, amit még egy kis citrus is megbolondít. Ha szeretnénk, használjunk vaníliás joghurtot, akkor még egy plusz pikantériát csempészhetünk a levesbe.

Leves vagy desszert? 

Mivel folyékony hozzávalókból csak egy kevés tejszín kerül az eper mellé, ezért egy viszonylag sűrű végeredményt kapunk, ami egy tökéletes desszertnek is beillik. Ha hígabb levest szeretnénk, akkor csak annyi a dolgunk, hogy a turmixolás végén, mikor látjuk már, hogy mennyivel szeretnénk hígítani, egy kis tejet öntünk hozzá és összedolgozzuk. 

Fotó: Getty Images

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr5614783784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása