Palacsintatésztából vagy búzadarából finomabb a császármorzsa? Mindkettőre van receptünk

Szász Eszter 2019. április 29.

Ez az édesség többféle változatban készül, és bizony az eredeti, Ferenc József által is igen kedvelt édesség liszttel készül, a tésztája pedig egy nagyon könnyű, habos palacsintatészta. A másik verzió alapanyaga a búzadara, amely a császármorzsa nevet kapta. Az évek során a császármorzsának is többféle változata terjedt el.

Nekem a búzadarás ízlik jobban, más a palacsintatésztásra esküszik, de mindkétféle receptet megosztjuk, hogy ti is eldönthessétek, melyik áll a szívetekhez, illetve a gyomrotokhoz a legközelebb.

kaiserschmarrn.jpg

Kaiserschmarn

Legendák keringenek arról, hogy mi ennek a finomságnak a története, kezdve azzal, hogy a császár magának akart palacsintát készíteni, amikor diétára kötelezték, de nem sikerült neki, és így született meg a Kaiserschmarn. Egy másik történet szerint a vonalaira kényesen ügyelő Sissi királyné megkérte az udvari szakácsot, készítsen neki valami könnyű édességet. A szakács műve azonban nem ízlett Sissi királynénak, aki panaszt is tett a férjénél, neki azonban nagy kedvence lett.

Császármorzsa

A császármorzsában az a jó, hogy a hozzávalóihoz bármelyik élelmiszerboltban hozzájuthatunk, de valószínűleg le sem kell menni a közértbe, mert otthon is minden megvan hozzá. Elkészítése egyszerű, gyors vacsorának vagy hétvégén desszertnek is kiváló. A gyerekeim mindenesetre imádják. Általában baracklekvárral és porcukorral eszik, de néha Nutellát is tesznek rá, biztos, ami biztos alapon.

Ti melyik fajtát ennétek szívesebben? 

Fotó: Getty Images

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr8614628560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása