Ez az édesség többféle változatban készül, és bizony az eredeti, Ferenc József által is igen kedvelt édesség liszttel készül, a tésztája pedig egy nagyon könnyű, habos palacsintatészta. A másik verzió alapanyaga a búzadara, amely a császármorzsa nevet kapta. Az évek során a császármorzsának is többféle változata terjedt el.
Nekem a búzadarás ízlik jobban, más a palacsintatésztásra esküszik, de mindkétféle receptet megosztjuk, hogy ti is eldönthessétek, melyik áll a szívetekhez, illetve a gyomrotokhoz a legközelebb.
Kaiserschmarn
Legendák keringenek arról, hogy mi ennek a finomságnak a története, kezdve azzal, hogy a császár magának akart palacsintát készíteni, amikor diétára kötelezték, de nem sikerült neki, és így született meg a Kaiserschmarn. Egy másik történet szerint a vonalaira kényesen ügyelő Sissi királyné megkérte az udvari szakácsot, készítsen neki valami könnyű édességet. A szakács műve azonban nem ízlett Sissi királynénak, aki panaszt is tett a férjénél, neki azonban nagy kedvence lett.
Császármorzsa
A császármorzsában az a jó, hogy a hozzávalóihoz bármelyik élelmiszerboltban hozzájuthatunk, de valószínűleg le sem kell menni a közértbe, mert otthon is minden megvan hozzá. Elkészítése egyszerű, gyors vacsorának vagy hétvégén desszertnek is kiváló. A gyerekeim mindenesetre imádják. Általában baracklekvárral és porcukorral eszik, de néha Nutellát is tesznek rá, biztos, ami biztos alapon.
Ti melyik fajtát ennétek szívesebben?
Fotó: Getty Images