Legyen köret vagy főétel, mindegyiknek tökéletes ez a pirított krumpli spárgával és grillsajttal. Figyelem, elképesztően egyszerű és finom recept következik.
Só, bors, olívaolaj, balzsamecet és a zöldségek friss íze - ennyiből áll ez a fogás, a fűszerek és a balzsamecet kiemelik a burgonya és a spárga ízét, karakteressé teszik a grillsajt natúr aromáját.
Én személy szerint nagyon szeretem a balzsamecetet, salátákhoz, hagymalekvárba, de bármilyen zöldséghez jól illik, ahogy bevonja az alapanyagokat és rájuk pirul a sütőben, egyedülálló, különleges, kicsit édeskés-savanykás ízt varázsol nekik.
Bár a recept sütőben javasolja a zöldségek pirítását, a grillsajtot csak száraz serpenyőben szabad készíteni - már ha nincs grillsütőnk. Ha a sütőből kivéve még nem érezzük elég pirultnak a zöldségeket, dobjuk őket a grillsajt mellé, majd a serpenyőben is pirítsunk még rajtuk egy keveset - egy kis balzsamecet, só és bors társaságában.
Fotó: Getty Images