Pirított újburgonya zöld spárgával – A balzsamecetes öntet koronázza meg

Sági Zsófia 2019. április 28.

Legyen köret vagy főétel, mindegyiknek tökéletes ez a pirított krumpli spárgával és grillsajttal. Figyelem, elképesztően egyszerű és finom recept következik.

Só, bors, olívaolaj, balzsamecet és a zöldségek friss íze - ennyiből áll ez a fogás, a fűszerek és a balzsamecet kiemelik a burgonya és a spárga ízét, karakteressé teszik a grillsajt natúr aromáját. 

ujkrumpli.jpg

Én személy szerint nagyon szeretem a balzsamecetet, salátákhoz, hagymalekvárba, de bármilyen zöldséghez jól illik, ahogy bevonja az alapanyagokat és rájuk pirul a sütőben, egyedülálló, különleges, kicsit édeskés-savanykás ízt varázsol nekik.

Bár a recept sütőben javasolja a zöldségek pirítását, a grillsajtot csak száraz serpenyőben szabad készíteni - már ha nincs grillsütőnk. Ha a sütőből kivéve még nem érezzük elég pirultnak a zöldségeket, dobjuk őket a grillsajt mellé, majd a serpenyőben is pirítsunk még rajtuk egy keveset - egy kis balzsamecet, só és bors társaságában. 

Fotó: Getty Images 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr814741499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása