Savanykás, citromos újkrumplifőzelék friss zöldekkel - 20 perc alatt kész

Ács Bori 2019. április 25.

Nagyon várom az újkrumplit minden tavasszal, annyira más íze, más állaga van, mint a télinek, hogy nem is szabadna ugyanazzal a névvel illetni őket - akkora köztük a különbség, mintha két teljesen más zöldség lennének.

Az újkrumpli hamar megpuhul, omlós, krémes lesz, az íze pedig édes. Amikor legelőször megjelenik a piacon, én azonnal veszek, még akkor is, ha rettenetesen drága, így volt ez most is. A néni azt mondta, meg kell vásárolni, mert a gyógyszer még mindig többe kerül, és ez egy támadhatatlan érv volt - nem mintha sokat kellett volna engem győzködni. 

Először savanyú főzelék készült belőle, de nem az a hagyományos paprikás, babérleveles, ecetes, pedig az is nagyon jó. Mivel még elcsíptem az utolsó csokor medvehagymákat, de volt bébispenót is a piacon, sőt, friss koriandert is kaptam, ezért egy nagyon sok zölddel és citrommal felturbózott főzelék lett.

u_jkrumpli-fo_zele_k.jpg

Ugyanezt a konstrukciót bármilyen más zölddel el tudom képzelni a kaportól kezdve egészen a sóskáig, csak friss legyen és zöld, biztosan jó kontrasztot fog képezni az édes újkrumplival. 

Fotók: Ács Bori/Sóbors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr6714755339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása