Zöldfűszeres-citromos mártogatós: sós, savanykás és nagyon friss

Ács Bori 2019. április 21.

Ez a mártogatós recept eredetileg meghatározott típusú sajtból, zöldfűszerekből és zöld citromból állt, de az utóbbi években annyiféleképpen csináltam már, hogy kiderült, minden eleme a végletekig variálható aszerint, mit találok épp a hűtőben.

Ha feta van, azzal is nagyon jó, de legalább annyira finom, csak persze egészen más lesz juhtúróból vagy kecskesajtból, esetleg natúr krémsajtból vagy ezek keverékéből. Ugyanezen elvek mentén lesz szuper kaporral, petrezselyemmel, medvehagymával, vagy - mint most - ezek keverékével. 

Összeállítani aprítógéppel a legegyszerűbb, de egy villa vagy egy kézi habverő is simán megteszi, viszont a fűszereket ebben az esetben külön kell deszkán finomra vágni. Nagyon illúzióromboló tud lenni, amikor nagyobb darab fűszerszárakat kell rágcsálni mártogatás közben.

feta_s-citromos-ma_rtogato.jpg

Ehhez a krémhez, minden egészségtudatos megfontolástól függetlenül is, a répa-, paprika- és uborkahasábok mennek a legjobban.

Fotók: Ács Bori/Sóbors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr8914736037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása