Krémes, ütős kávé tej nélkül: szerezz be egy kis kesudiót

Sági Zsófia 2019. április 16.

Imádom a kávét, nem vitás. Különösen szeretem az extra, különleges verziókat, ha beülök egy kávézóba, akkor biztosan valamilyen ízesített változatot kérek. Bár otthon legtöbbször sima espressót főzök,  néha szeretek kísérletezni az új ízekkel. 

Ittam már mandulás és diós kávét is, de eszembe nem jutott volna, hogy kesudióból is elkészítsem. Pedig a kesudiónak már önmagában is krémes, lágy íze van - kávéba kerülve selymessé teszi, lágyítja az italt, így még a tejet is helyettesíti.

kesudiokave.jpg

Az alapanyagokat össze kell turmixolni, a kesudióból finom por, őrlemény lesz, tökéletesen elvegyül a kávéval. Én kifejezetten élvezem, hogy a kávénak egy új textúrája, ízvilága lesz, és rá lehet bukkanni egy-egy kisebb darab kesudióra, de ha számotokra ez zavaró, akkor a turmixolás után szűrjétek le a kávét egy apró lyukú szitán. 

Pörkölt, sózatlan kesudiót előre csomagolt változatban bármelyik hiper- vagy szupermarketben tudtok venni, de jó pár helyen magatoknak is ki tudjátok mérni a kívánt mennyiséget. Az sem nagy baj, ha enyhén sózott a kesudió - a recept ugyanis egy kis csipet sót is ír a kávéhoz - de ebben az esetben a méz mennyiségét emeljétek meg.  

Fotó: Sági Zsófia/Sóbors 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr1414676776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása