Az édesburgonya fénykorát éli. Minden, amibe belekerül, egyszerűen zseniális lesz. Én is odavagyok érte, ha tehetem, minél több ételbe beleteszem. Lehet belőle rakott krumplit vagy krémlevest készíteni, de önmagában, egészben sütve is csodálatos.
Tökéletes reggeli vagy vacsora ez a tojásos-édesburgonyás kosárka. Lényegében egy frittatáról van szó, amit muffinformában készítünk el - liszt egyáltalán nem kerül bele, a zöldségekből, a tojásból és a sajtból áll össze a tésztája.
A krumpli mellé bébispenótot teszünk, ezzel a módszerrel könnyedén megszerettethetjük a gyerekekkel a nem kedvelt zöldséget. Rendkívül egészséges nassolnivaló, ráadásul gyönyörű a színe, a narancssárga burgonyától, a cheddar sajttól és a tojástól élénk sárga finomság kerül ki a sütőből.
Nem csak frissen, melegítve is isteni finomak. A zabpelyhes kosárkához hasonlóan, ennél a receptnél is meglepő volt, hogy liszt nélkül, csak tojásból és zöldségekből, milyen szépen összeáll a tészta és milyen szabályos formák születnek. A receptet fel lehet turbózni avokádóval, chilivel, paprikával, de többféle sajttal is.
Fotó: Getty Images