Omlós, matchás kakaóscsiga - Fura lesz, de nagyon finom

P. Szabó Fruzsi 2019. április 13.

Korábban már írtunk a jellegzetes aromájú, élénkzöld matcháról. Az alábbi recept játékos módon alkalmazza ezt az izgalmas alapanyagot. A végeredmény pedig a jól ismert reggeli kakaós csiga zöld kiadásban.

A kakaós csiga nagy klasszikus, mely mostanság reneszánszát éli. Egymást érik az újhullámos csigareceptek. Átfazonírozott töltelékek, mázak, expressz megoldások. Az itt bemutatott receptben két különleges alapanyag is helyet kap majd, a már említett csodaszép színű, japán zöldtea-őrlemény, a matcha, és a maják kedvence, a nyers kakaópor.

A multikulturális nyers kakaós-matchás csiga remek reggelire, tízóraira vagy akár uzsonnára. Gyermekünk uzsis dobozába is tehetjük nyugodtan, mert csak egészen kevés matchapor kerül bele. A dinózöld csemege egész biztosan elnyeri majd a kollégák tetszését.

matchascsiga1.gif

Nem csak látványban, ízben is jelentős a különbség

A matcha a tésztába kerül, zöldre színezve ezzel a kör alakú péksüteményt. Nemcsak szín, hanem íz felelős is a matcha, de csak nagyon enyhén, finoman mutatkozik meg.

A nyers kakaó a töltelék lelke. Sokkal intenzívebb az íze, mint a hagyományos hőkezelt kakaópornak. Ínyenceknek kötelező. Ha nincs otthon nyers kakaónk és nem is szeretnénk beszerezni ilyesmit, használjunk nyugodtan holland kakaóport.

Fotó: Pataki-Szabó Fruzsi/Sóbors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr3314672329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása