Kuglófot készíteni a világ legegyszerűbb dolga. A tojáslikőrös változat egészen biztosan a húsvéti asztal éke lesz: szaftos, omlós, vajas tészta és tojáslikőrös máz alkotja ezt a tökéletes kuglófot.
Húsvétkor nem csak inni érdemes a tojáslikőrt, különböző desszerteket is készíthetünk belőle, mint a tojáslikőrpuding, a charlotte torta vagy ez a csodálatos sütemény. Használhatunk alapnak bolti verziót, de elkészíthetjük a likőrt otthon, saját kezűleg is.
Használjuk bátran a tojáslikőrt
Első olvasásra lehet, hogy soknak tűnik a majdnem 3 deciliter tojáslikőr, de higgyétek el, igényli a sütemény ezt a mennyiséget. Nem lesz túlzó, kellemes aromája és állaga lesz tőle, éppen csak érezni lehet benne. Azért, hogy a tojáslikőr kicsit intenzívebb formában is megjelenjen, a mázba is kerül belőle egy kisebb adag, de ha valaki ezt már soknak érezné, el is lehet hagyni.
A máz
A vaj, a porcukor és a tojáslikőr mellől a szerecsendió sem hiányozhat. Ad egy kis pikantériát a máznak, sokkal finomabb és ízesebb lesz tőle a borítás, mintha csak egy sima porcukros változat lenne. Ízlés szerint lehet bele más fűszereket is tenni, szerintem a fahéj is nagyon jól áll neki.
Fotó: Getty Images