Omlós, szaftos tojáslikőrös kuglóf – Az édes máz koronázza meg

Sági Zsófia 2019. április 11.

Kuglófot készíteni a világ legegyszerűbb dolga. A tojáslikőrös változat egészen biztosan a húsvéti asztal éke lesz: szaftos, omlós, vajas tészta és tojáslikőrös máz alkotja ezt a tökéletes kuglófot.

Húsvétkor nem csak inni érdemes a tojáslikőrt, különböző desszerteket is készíthetünk belőle, mint a tojáslikőrpuding, a charlotte torta vagy ez a csodálatos sütemény. Használhatunk alapnak bolti verziót, de elkészíthetjük a likőrt otthon, saját kezűleg is.

tojaslikoros-kuglof.jpg

Használjuk bátran a tojáslikőrt

Első olvasásra lehet, hogy soknak tűnik a majdnem 3 deciliter tojáslikőr, de higgyétek el, igényli a sütemény ezt a mennyiséget. Nem lesz túlzó, kellemes aromája és állaga lesz tőle, éppen csak érezni lehet benne. Azért, hogy a tojáslikőr kicsit intenzívebb formában is megjelenjen, a mázba is kerül belőle egy kisebb adag, de ha valaki ezt már soknak érezné, el is lehet hagyni. 

A máz

A vaj, a porcukor és a tojáslikőr mellől a szerecsendió sem hiányozhat. Ad egy kis pikantériát a máznak, sokkal finomabb és ízesebb lesz tőle a borítás, mintha csak egy sima porcukros változat lenne. Ízlés szerint lehet bele más fűszereket is tenni, szerintem a fahéj is nagyon jól áll neki.  

Fotó: Getty Images 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr9314720975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása