Mártogatós aszalt paradicsomból? A legjobb megoldás, míg nem indul a szezon

P. Szabó Fruzsi 2019. április 11.

Paradicsomelvonástól szenvedőknek kitartás! Már nem kell sokáig várni, és indul a szezon. Addig is itt egy remek alternatíva, amivel átvészelhető az utolsó, legnehezebb időszak. Ez a remek aszaltparadicsom-krém már a nyár ízeit idézi.

Az aszalt paradicsom isteni, mennyei, fantasztikus találmány, és áldjuk az olaszokat és az összes paradicsomimádó népet, amiért kitalálták a “Paradicsom almájának” - innen az elnevezés - szárítással történő tartósítását. Így egész évben élvezhetjük a paradicsom páratlan ízét és nem utolsó sorban jótékony hatásait.

aszaltpara2.jpg

A paradicsom egészséges

A paradicsom nagy mennyiségben tartalmaz A-, B1-,B2-, C- és E-vitamint, ásványi anyagokat, többek között káliumot, kalciumot, magnéziumot, nátriumot, foszfort és vasat, valamint egy antioxidáns hatású karotinszármazékot, a likopint. A likopin szabályozza a koleszterinszintet, az emésztést és védi az immunrendszert is. A likopin zsírban oldódik, ezért az olajban eltett paradicsom pozitív élettani hatása fokozottan érvényesülni tud.

Az aszaltparadicsom-krém elkészítése pofonegyszerű és villámgyors, úgyhogy bármikor nekiveselkedhetünk, amikor csak kedvünk szottyan. Kínálhatjuk zöldségek mellé mártogatósnak, de egy tésztát is szuperül feldob.

Fotó: Getty Images

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr8014707124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása