Friss, ropogós zöldséges tavaszi tekercs - Otthon sem nehéz elkészíteni

Vannak dolgok, amiről tudjuk, hogy nem kellene, mégis megtesszük. Ilyen például, mikor váratlanul ránk tör az éhség, és egy hirtelen ötlettől vezérelve a sarki kínai étteremben látjuk a megoldást.

Korábbi tapasztalatokból azonban tudjuk, hogy ez a megoldás valószínűleg nemhogy nem szerencsés, hanem konkrétan a köldöktáji katasztrófa felé sodor bennünket. Én mindig arra gondolok, mikor belépek egy ilyen helyre, hogy azzal, hogy zöldséges ételt választok, minden veszély elhárul - a fő rizikófaktor ugyebár a hús, amiről ki tudja, miféle. 

Én amúgy is inkább a zöldséges ételeket preferálom. Magától értetődően, ideális választásnak tűnik például egy jó kis tavaszi tekercs. De ez a választás távolról sem ideális. Ezeken a helyeken a tavaszi tekercsnek nevezett kreáció nem más, mint fáradt olajban megfőzött rizspapírtészta pár szomorú, vékony sárgarépaszállal és furcsa, színtelen kínaikel-csíkokkal.

Mit lehet tenni, ha mégis tavaszi tekercset ennénk?

Szóval vagy menjünk rendes kínai étterembe, vagy, ami sokszor a legjobb választás, készítsük el magunk a megkívánt étket, és akkor az egész folyamat az alapanyagok beszerzésétől a felhasználásukon át az elkészítésig az irányításunk alatt marad. Mivel a felhasznált olajmennyiség miatt fakadtam ki, ezért az alábbi étel olaj nélkül készül. Nevezzük friss tavaszi tekercsnek, vagy ahogy Vietnámban nevezik, nyári tekercsnek.

Fotó: Getty Images 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/14718171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása