Friss, ropogós zöldséges tavaszi tekercs - Otthon sem nehéz elkészíteni

P. Szabó Fruzsi 2019. április 10.

Vannak dolgok, amiről tudjuk, hogy nem kellene, mégis megtesszük. Ilyen például, mikor váratlanul ránk tör az éhség, és egy hirtelen ötlettől vezérelve a sarki kínai étteremben látjuk a megoldást.

Korábbi tapasztalatokból azonban tudjuk, hogy ez a megoldás valószínűleg nemhogy nem szerencsés, hanem konkrétan a köldöktáji katasztrófa felé sodor bennünket. Én mindig arra gondolok, mikor belépek egy ilyen helyre, hogy azzal, hogy zöldséges ételt választok, minden veszély elhárul - a fő rizikófaktor ugyebár a hús, amiről ki tudja, miféle. 

Én amúgy is inkább a zöldséges ételeket preferálom. Magától értetődően, ideális választásnak tűnik például egy jó kis tavaszi tekercs. De ez a választás távolról sem ideális. Ezeken a helyeken a tavaszi tekercsnek nevezett kreáció nem más, mint fáradt olajban megfőzött rizspapírtészta pár szomorú, vékony sárgarépaszállal és furcsa, színtelen kínaikel-csíkokkal.

tavaszitekercs1.gif

Mit lehet tenni, ha mégis tavaszi tekercset ennénk?

Szóval vagy menjünk rendes kínai étterembe, vagy, ami sokszor a legjobb választás, készítsük el magunk a megkívánt étket, és akkor az egész folyamat az alapanyagok beszerzésétől a felhasználásukon át az elkészítésig az irányításunk alatt marad. Mivel a felhasznált olajmennyiség miatt fakadtam ki, ezért az alábbi étel olaj nélkül készül. Nevezzük friss tavaszi tekercsnek, vagy ahogy Vietnámban nevezik, nyári tekercsnek.

Fotó: Getty Images 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr5714718171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása