Isteni, fűszeres báránypite omlós tésztával - Szó szerint gyerekjáték elkészíteni

P. Szabó Fruzsi 2019. április 10.

A pite egy igazán sokoldalú, házias étel. Bár jellemzőn édes töltelékkel készül, a sós, sőt, akár a húsos verziókat is érdemes kipróbálni. Egy kis párolt zöldséggel, friss salátával remek kis ebéd vagy akár vacsora kerekíthető belőle.

Már lassan egy éve, hogy épül a házunk. A férjem sokszor még szombaton is az építkezésen van, ilyenkor hármasban vagyunk a törpikéimmel. Reggelente kibaktatunk a Bosnyákra, jól bevásárolunk, megeszünk egy elképesztően egészségtelen sajtos-tejfölös lángost, majd hazacipekedünk. Na jó, én cipekedek, ők meg randalíroznak.

pite2.gif

Ebéd, aminek az elkészítésébe a gyerekeket is be lehet fogni

Én általában elképesztően elfáradok, de a gyerekek nem, ők teljes erőbedobással várják a szombati program hátralevő részét. Hogy ne fulladjon a nap non-stop mesenézésbe, ilyenkor mindig olyan ebédnek valót találok ki, aminek az elkészítésébe őket is be lehet vonni.

Így került terítékre az alábbi fűszeres báránypite is. Gyermekeim már a tésztagyúrásnak a puszta gondolatától is teljes extázisba jöttek. A lehető legnagyobb élvezettel gyurmázták a tésztát a kis kezek.

pite1.gif

A pitéhez valót ugyan én készítettem, de mondtam nekik, hogy gyúrják csak meg a saját tésztájukat alaposan, mert abból lesz majd a díszítés a pite tetején. Nyilván megérezték a feladat súlyát, mert ezután még komolyabban kezdtek el dolgozni az ügyön. Az eredmény önmagáért beszélt. A pite nem csak, hogy isteni finom, de csodálatosan szépséges is lett.

Ha tehát pitekészítésre adjuk a fejünket, fogjuk csak be az aprónépet. Imádni fogják. A nagy sütés-főzésben úgy elfáradnak, hogy garantáltan hatalmasat alszanak majd délután, és végre mi is megpihenhetünk egy kicsit.

Fotó: Pataki-Szabó Fruzsi/Sóbors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr1814714085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása