A salzburgi galuska egy csodás, látványos desszert, mellyel megörvendeztethetjük magunkat és családunkat, lenyűgözhetjük vendégeinket. Ráadásul hamar megvan, úgyhogy nem kell órákig a konyhában robotolni.
A salzburgi galuska egy könnyű, habos finomság. A kulcsszó a habos. Ugyanis ez a hagyományos osztrák édesség tulajdonképpen egy nagy adag sült, édes tojáshab.
Laktózérzékenyeknek is
Nálam nagy favorit. Mióta tudom, hogy a laktóztartalmú, következésképpen a tejszínhabos dolgok - melyeket amúgy módfelett kedvelek - sajnos nem állnak jól nekem, a tojáshab number one lett a konyhámban.
A salzburgi galuskához nem kell sok cukor, liszt meg még annyi se. Kedvünkre ízesíthetjük egy kis vaníliával, reszelt citromhéjjal. Egybesüthetjük lekvárral vagy fűszeres idénygyümölccsel.
A salzburgi galuska titka
Két titka van a dolognak: az egyik, hogy a habot jó keményre kell verni. A másik, hogy a lehető legnagyobb óvatossággal dolgozzuk hozzá a habhoz a többi hozzávalót. Csak így lehetséges, hogy tetszetős csúcsokat tudjunk formálni belőle.
Fotó: Getty Images