Habcsók vagy olasz macaron, mindegy hogy hívjuk, az amaretti nagyon finom

Sági Zsófia 2019. április 6.

Az amaretti keksznél nem sok finomabb nassolnivaló van - sok-sok mandula, tojáshab és Amaretto likőr alkotja. Hát lehet ezt nem szeretni?

Az olasz aprósütemény, ha úgy tetszik, az olaszok habcsókja, kívül ropogós, belül puha, picit ragacsos, ráadásul teljesen gluténmentes, úgyhogy jó választás lehet a gluténérzékenyek számára is. 

amaretti.jpg

Maradékfelhasználó recept

Biztosan veletek is sokszor előfordul, hogy marad egy csomó tojásfehérjétek - mert a sárgáját felhasználjátok különböző főzött krémekbe, süteményekbe vagy majonézbe - és nem tudtok velük mit kezdeni. Én legtöbbször sima habcsókot sütök belőlük, pedig pár egyszerű alapanyag hozzáadásával ezt a csodálatos amaretti kekszet is elkészíthetném.

Szerintem nem érdemes kihagyni az Amaretto likőrt az olasz finomságból, de ha kisgyerekek is ennének belőle, akkor mandulaaromával lehet helyettesíteni. 

Légmenetesen lezárt dobozban vagy üvegben 3-4 napig elállnak a kis kekszek. Ha azt hinnétek, hogy nem fognak elfogyni ennyi idő alatt, nagyot tévedtek - ebből az adagból 30-35 darab keksz jön ki, amelyek valószínűleg a másnapot sem fogják megérni.

Fotó: Getty Images 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr9814707170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása