A legjobb dolog, ami medvehagymából készülhet - Tízperces pesto dióval

Ács Bori 2019. március 27.

Amikor jönnek a zöldek, akkor kezdődik a pesto szezonja is. Az eredeti - bazsalikom, parmezán, fenyőmag - hármast ugyan tényleg nem nagyon lehet felülmúlni, de az alapszerkezetet megtartva, a szereplőket variálva csoda kerekedhet belőle.

Egy adag zöld, egy adag mag, egy adag sajt és egy mozsár vagy egy aprító: ezek kellenek az univerzális pesto alapreceptjéhez. A medvehagymából készülő pesto viszont más, mint a többi. Ez az ártatlan zöld levélnek tűnő hagyma valójában éppen olyan erős, mint a névrokonai.

Csípős pesto?

Összetörve vagy ledarálva még jobban üt, mintha csak úgy magában, darabolva ennénk, úgyhogy érdemes arra figyelni, hogy a medvehagymás pesto nem gyerekjáték, nagyon jó, de csípős és erős étel. A dió ezen a markáns hatáson még nagyobbat dob a maga karakteres ízével. 

medvehagyma_pesto.jpg

Ebben a pestóban is az a jó, hogy nemcsak tésztával működik, hanem egy unalmas szendvicset is képes feldobni, sőt, jól megy húsokhoz vagy sült zöldségekhez is.

Fotók: Ács Bori/Sóbors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr1414703222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása