Lecsó izraeli módra: szaftos shakshuka remegős tojással

Szász Eszter 2019. március 22.

A shakshuka az az étel, amit mindenkinek meg kell kóstolnia, és garantálom, hogy imádni fogja. Izraeli lecsónak is nevezik, bár eredetileg Észak-Afrika országaiból terjedt tovább a Közel-Keletre.

A magyar változattal ellentétben a shakshuka mindig húsmentes fogás. Ha Izraelben jársz, mindenképpen egyél egy tányérral Tel Aviv óvárosában, Jaffában a Dr. Shakshukában, felejthetetlen élmény lesz. A legenda szerint az étterem tulajdonosa a börtönbüntetését töltve fejlesztette főzőtudományát tökélyre, többek közöttt a shakshuka készítését. 

shakshuka11200x800.jpg

A shakshuka alapvetően reggeli étel, de a nap minden szakában lehet fogyasztani, tápláló, de nem nehéz fogás. Az alapreceptben csak zöldségek vannak, de van feta sajtos változat is. Nekem ez utóbbi a kedvencem, imádom, ahogy a számban elolvad a sajt.

A shakshukát addig pirítják a serpenyőben, amíg az alja le nem kap kicsit, és a zöldségek és a paradicsomszósz íze kellőképpen össze nem érik. A még rotyogó, tűzpiros ételt friss pitával tálalják.  

Fotó: Getty Images

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr4514636206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása