Karamellás, fordított banántorta - A klasszikus Tarte Tatin megúszós verziója

P. Szabó Fruzsi 2019. március 19.

Egy váratlan vendégség vagy a hirtelen ránk törő mérhetetlen édességvágy esetén jó szolgálatot tesz ez a villámgyors, karamellás banántorta. De vigyázat, ez a hamis kis Tarte Tatin nem éppen egy alakbarát finomság, cserébe viszont elképesztően finom.

Kevés hozzávalóból remekművet alkotni az egyik legjobb dolog a világon. Ráadásul ha ez a remekmű gyorsan megvan, az aztán tényleg maga a mennyország.

banantartetatin1.gif

Ez a banános Tarte Tatin minden szempontból ilyen. Bár ha őszinték akarunk lenni, akkor tulajdonképpen egy kis csalással lesz ennyire expressz. Ugyanis az eredeti recept szerint a Tarte Tatin omlós tésztával készül.

Mindegy, hogy nevezzük, isteni

Azonban, ha arra gondolunk, hogy a francia konyha egyik nagy klasszikusává lett édessége, a Tatin kisasszonyok tortája, egy véletlen konyhai malőr eredménye, akkor - ennek szellemében - egy kis csalás is belefér.

bananatartetatin3.gif

Ez a verzió nem csak tésztafronton szakít a hagyományokkal. A klasszikus Tarte Tatin almával készül, ebben pedig banánt használunk, de szavamra mondom, megéri kipróbálni. Ahogy a mondás is tartja, a változatosság gyönyörködtet, mint ahogyan a banán-mozaikozás adta lehetőségek kiaknázásából adódó vizuális élmény is.

Ha ez mind nem lenne elég, a karamell  is rendhagyó módon kerül a tortába. Szóval lehet, hogy ez a kis kreáció már nem nevezhető Tarte Tatin-nak, hanem szerényen csak egy fordított banántortának - de tulajdonképpen mindegy minek hívjuk, mert tényleg isteni finom.

 Fotó: Getty Images

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr3114686910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása