Villámgyors mandulás ropogtatnivaló - Liszt alig, mandula annál több kerül bele

Szász Eszter 2019. március 14.

Bár a különféle kekszreceptekkel Dunát lehet rekeszteni, mégis minden új fajtára felkapom a fejem. A kekszekben az a jó, hogy viszonylag gyorsan elkészülnek, nehéz őket elrontani, és egy gyors reggelinek tejjel vagy gyümölcslével, de délutáni kávé mellé is tökéletesek. 

Másik előnyük, hogy dobozban viszonylag sokáig elállnak - már ha nem esszük meg őket azonnal. A kekszek legtöbbször nem túl fogyókúrásak, de ha megfelelően helyettesítjük a hozzávalókat, akkor egészségesebb és diétásabb változatokat is süthetünk. 

mandulas_keksz11200x800.jpg

Általában délután tör rám az édesség iránti vágy - ilyenkor lázasan kutakodni kezdek a fiókomban valamilyen finomság után. Az ilyen pillanatokban lenne szerencsés, ha kéznél lenne valamilyen kekszféle. 

Ezzel a villámgyorsan elkészíthető mandulás keksszel csillapíthatod az éhségedet, ráadásul alig kell hozzá valami. Természetesen ízlés szerint tehetsz bele diót vagy csokidarabkákat is, viszont úgy nemcsak az élvezeti értéke, hanem a kalóriatartalma is megnő. 

 Fotó: Getty Images

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr7114634186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása