Vajas mézben pirított müzli - A leggyorsabb granola receptje

P. Szabó Fruzsi 2019. március 11.

A granolának számtalan meghatározása van, de én most Mautner Zsófiéra hivatkoznék. Az ő, egyszerű meghatározásában a granola nem más, mint pirított müzli.

Ki merem jelenteni, hogy a granola remek találmány. Otthon is könnyen elkészíthető, így teljes mértékben rajtunk áll, hogy mit teszünk bele.

A boltban kapható pirított müzlik általában rengeteg hozzáadott cukrot, bizarr adalékanyagot, ilyen-olyan természetesnek mondott aromát tartalmaznak. Kivételek nyilván vannak, de én úgy vettem észre, hogy még a drágább, bio verziókhoz is gyakran adnak olyasmit, amit én személy szerint nem szívesen tálalnék a családomnak.

Röviden szólva, a bolti granola gyanús dolog, míg a szuper, otthon készült változat maga az egészség, a változatosság és még finom is.

granola1.gif

A granola általában sütőben készül. Ha egy nagyobb adagot szeretnék egyszerre legyártani, akkor ezt az eljárást válasszuk. Így se lesz túlságosan hosszadalmas a dolog. De ha csak gyorsan reggelire szeretnénk összeütni egy kisebb adagot, az alábbi módszer remek választás.

Szeretném hangsúlyozni, hogy a recept csak iránymutató. Nyugodtan engedjük szabadjára a fantáziánkat, és olyan gabonát, magot, fűszert, aszalt gyümölcsöt tegyünk bele, amit legjobban szeretünk vagy ami éppen van otthon a spájzban.

Fotó: Pataki-Szabó Fruzsi/&Bors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr4814652835

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása