Olaszos paradicsomleves tortellinivel

Sági Zsófia 2019. február 27.

A lasagne-hoz hasonlóan tortelliniből is lehet levest készíteni. Bár a töltött tészta önmagában is szuper fogás, levesbe is zseniális. Használhatunk levesbetétként ricottás, húsos, zöldséges tortellinit, amilyet csak szeretnénk. 

A leves alapja egy nem túl sűrű paradicsomleves, amit a friss bazsalikom és spenót tesz teljessé. Bár a leves általában az előétel szerepét tölti be, ez a gazdag, minden jóval telepakolt verzió főételként is megállja a helyét.

tortellinileves.jpg

Ha húsos verziót készítenénk, kétféleképpen járhatunk el: vegyünk hússal töltött tortelliniket, azokat használjuk levesbetétként. Ha nem főzzük bele őket a levesbe, hanem külön kínáljuk, akkor a vegetáriánusok és a húsevők is jól járnak. Másik megoldás, ha lepirított darált húst használunk alapnak, ebben az esetben úgy járjunk el, mint a lasagne levesnél

A vállalkozóbb kedvűek házilag is készíthetnek tortellinit, de nagyon finom fagyasztott verziókat lehet kapni, úgyhogy ha szeretnénk egy kis időt megspórolni, azok is tökéletesek.

A spenót és a tortellini csak a főzés utolsó 10 percében kerül a levesbe, hogy ne főjenek szét. Ha nem frissen fogyasztjuk az ételt, akkor inkább külön főzzük ki a tortelliniket, és a tálalás előtt melegítsük össze a levessel.

Fotó: Getty Images 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr9314621786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása