Szeretnéd a saját készítésű borodat iszogatni a vacsora mellé? Megvan rá a lehetőség

Sági Zsófia 2019. február 25.

A Közösségi Bor célja egy olyan közösség létrehozása, akiket összeköt a borászat szeretete és tisztelete, és akik szeretnének - időt és energiát nem kímélve - saját készítésű bort előállítani.

A projekt tehát lehetőséget ad a saját bor készítésére, miközben egy összetartó közösségben, jó társaságban telik az idő. A projekt szőlészek, borászok bevonásával, az ő szakmai irányításuk alatt, erőforrásaik által támogatva valósul meg, akiktől rengeteget lehet tanulni a borkészítésről. A projekt során gyakorlati terepen dolgoznak a résztvevők, így lehetőségük van közvetlenül megfigyelni, kitanulni, kérdéseket feltenni a folyamattal kapcsolatban.

A Közösségi Bor projekt célja nem csak a közös borkészítés, annál sokkal több van benne - arra ad lehetőséget, hogy a résztvevők átérezhessék milyen elképesztő munkával és felelősséggel jár bort készíteni. Az ismeret megszerzésének végeredménye a saját készítésű közös bor, vagyis a “közösségi bor”.

kozossegi-bor.jpg

A közösség a bor megszületéséig minden fontos döntésben közösen határoz, ennek tere a rendszeres taggyűlés. A tagok tetszőlegesen szállhatnak bele anyagilag a projektbe, és a betett indulótőke arányában osztoznak a megszülető borokból. 

Ha felkeltette az érdeklődésed a projekt, és szeretnél még több infót, látogass el a Közösségi Bor évadnyitó eseményére.

Ismerkedj meg a közösségi borokkal

A Közösségi Bor február 27-én 18:00 és 21:00 között tartja 2019-es évindító eseményét a Printában (1075, Budapest, Rumbach Sebestyén utca 10.), melyen röviden bemutatja működését, az idei induló projekteket, de meg lehet kóstolni az eddig elkészült közösségi borokat és az idei projektek borászatainak borait is. A részvétel regisztrációhoz kötött, részvételi szándékotokat az info@kozossegibor.hu email címen tudjátok jelezni legkésőbb február 25. hétfő éjfélig.

kozossegi-bor-2.jpg

A 2019-es projektek

A Közösségi Bor 2019 folyamán 5 borvidéken, 6 borászatnál, 6 különböző közösségi bor készítését tervezi:

  • Chardonnay pezsgőt Etyeken, a Nádas Borműhelynél, Nádas Szilárd irányítása alatt
  • Káli Chardonnayt Szentbékkállán, Istvándy Jenő Pincészetében, Istvándi Tamás vezetésével
  • Pécsi Kékfrankost Mohácson, a Planina Borházzal közösen, Horváth Zoltán iránymutatásával
  • Pécsi Rajnai Rizlinget Hosszúhetényben a Szabó Pincében Szabó Zoli irányításával
  • Tokaji Furmintot Tállyán, a Szűcs Pincészetben, Szűcs Feri segítségével
  • Tolnai Sillert Pakson, a Mayer Pincében, Mayer Antal szakmai vezetése alatt

Az este folyamán részletes tájékoztatást kapnak az érdeklődők, illetve néhány borásszal is találkozhatnak, akik szívesen válaszolnak majd a felmerülő kérdésekre.

Fotók: Közösségi Bor Facebook-oldal

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr9414653615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása