Tényleg ingyen Beyoncé koncertjegyet kapsz, ha lemondasz a húsról?

Ács Bori 2019. február 25.

Beyoncé és férje, Jay-Z lemondtak a húsról, de nem csak saját életmódjukat változtatták meg, rajongóikat is arra ösztönzik, hogy álljanak melléjük. A fő cél, mint mondják, a környezetvédelem.

Már mi is írtunk róla többször, hogy egyre többen jutnak arra a következtetésre, hogy a húsfogyasztás jelentősen terheli a környezetet, ezért a jövő táplálkozásában, ha nem is kellene teljesen lemondanunk róla, de minimálisra kellene csökkentenünk a mai léptékhez képest.

Beyoncé és férje, Jay-Z a világ legbefolyásosabb emberei közé tartoznak. Míg az énekesnő csak tavaly, férje már hat éve tért át a vegán életmódra, most pedig akcióba lendültek, hogy befolyásukat rajongóik életmódjának átalakításának érdekében vessék be.

beyonce-jay-z.jpg

Az akció mögött a sztárpár személyi edzőjének projektje áll, a Greenprint Project, ami egy könyvön, weboldalon és dokumentumfilm-sorozaton keresztül igyekszik rámutatni a növényi alapú táplálkozás előnyeire. Fontos, hogy nem kéri senkitől az azonnali százszázalékos átállást, hanem különböző mértékű vállalásokat lehet tenni. Már heti egy hús-és tejtermékmentes nap vagy napi egy vegán étkezés sokat jelent - mondja. A projekt mögött persze áll egy óriási étrend-kiegészítőket, egyéni diétatervezést és egyéb, növényi táplálkozással kapcsolatos termékeket kínáló üzlet is.

A mozgalmat most egy nyereményjátékkal fejelték meg, és a regisztrálók között életre szóló koncertjegyeket sorsolnak ki. Tényleg nagyon komolyan gondolják a dolgot, így fogalmaztak a promotált könyv előszavában: 

"Régen úgy gondoltunk az egészségre, mint egy bizonyos étrendre. Volt, hogy működött, volt, hogy nem. Mióta úgy gondolunk az egészségre, mint az igazságra, azóta missziónknak tekintjük, hogy ezt az igazságot és életformát megosszuk annyi emberrel, amennyivel csak tudjuk."

A dolog súlyát jól mutatja, hogy az akciót bejelentő posztot közel 700.000-en lájkolták az instagramon. 

Fotó: Getty Images

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr5914626312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása