Vajban pirított petrezselymes gombafejek - Isteni köret kevés szénhidráttal

Sági Zsófia 2019. február 22.

Ez az ízletes, fokhagymás vajban pirított gomba mindenhez jól passzol, de a gombaimádók így, önmagában is odáig lesznek érte. 

Be kell vallanom, sokáig nem szerettem a gombát és még most is barátkozom vele. Az, hogy melyik ízlik, attól függ, hogy hogyan és mivel készül a gomba - azonban ezek a lepirított, petrezselymes gombafejek mind állagukban, mind ízükben zseniálisak. 

gombafejek.jpg

A gombafejek nassolnivalóként és köretként is megállják a helyüket, steak, sült borda, sült csirke vagy lazac mellé illenek a leginkább, de előételként, különféle sajtokkal is isteniek. Ha valamilyen szaftosabb, krémesebb formában készítenétek el a gombát, arra is hoztunk nemrég egy receptet

Bár a fokhagyma fontos eleme a köretnek, sőt, nélkülözhetetlen, csak a főzés legvégén adjuk a gombákhoz. Ugyanis a fokhagymának nagyon kevés idő kell, különben lekap, megkeseredik és az az egész ételt elronthatja. Fűszerek közül kakukkfűre és petrezselyemre lesz szükségünk, lehetőleg frissre, mindkettő nagyon jól illik a gombához, nemcsak az ízét dobja fel, hanem az illata is varázslatos lesz.

Fotó: Getty Images 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr7514621986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása