Annyira egyszerű házilag pudingot készíteni! Inkább ne vedd a boltit

Ács Bori 2019. február 19.

Vannak azok a tasakos instant élelmiszerek a boltban, amiknek egyáltalán semmi értelmét nem látom, ilyen például a pudingpor. Ugyanannyi idő alatt készül el a puding valódi alapanyagokból, csak éppen ezerszer finomabb lesz.

Nem kell aroma, adalékanyag, színezék, semmi ilyesmire nincs szükség, csak étkezési keményítőre, csokoládéra és tejre. Ennyiből áll a tökéletes csokipuding, és ugyanúgy csak keverni kell, mintha porból gyártanánk, ugyanannyi mosatlan edénnyel jár, ráadásul ezerszer jobb lesz mind ízben, mind állagban a végeredmény. 

Külön jó dolog, hogy magunk szabályozhatjuk a sűrűségét is. Ha valaki a zselés állagú pudingot kedveli, azt, amiben megáll a kanál, növelheti a keményítő mennyiségét, aki pedig remegős, lágy krémet szeretne inkább, az csökkentheti valamennyivel. 

csokola_de_puding.jpg

Az alábbi alapreceptet lehet akár cifrázni is likőrökkel, vaníliával, narancshéjjal, a tejet le lehet váltani kókusztejre, a csokoládét étről tejre, szóval csak a képzelet szabhat határokat. Én most ehhez nem tettem cukrot, mivel bőven elégnek éreztem hozzá a csokoládé saját cukortartalmát, édesebb szájúak kiegészíthetik. 

Fotók: Ács Bori/Só&Bors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr6014611250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása