Elképesztően izgalmas a feta sós és a cékla édeskés ízének a találkozása, másrészt egy nagyon egészséges ételről van szó, amit hamburgerben és önmagában is érdemes fogyasztani.
A fetás céklaburgert nagyon gyorsan és nagyon könnyen el lehet készíteni, úgyhogy semmi sem áll a finom vegetáriánus fogásunk útjába. Egyedül annyi előkészületet igényel az étel, hogy a céklát előre meg kell főzni, de ezt megtehetjük akár előző este is.
A megfőtt céklát nem kell teljesen simára pürésíteni, maradhatnak benne nagyobb darabok, egy aprítógéppel menjünk át rajta egyszer-kétszer. A fűszerezéssel nagyon vigyázzunk, kóstoljuk meg a nyers tésztát, a feta is nagyon sokat sóz már az ételen, nem biztos, hogy szükség van még plusz sózásra. A tészta sűrű, kicsit folyós massza lesz, lehet, hogy nehéz lesz szép formára sütni, de ha nem lesznek szabályosak a pogácsák, akkor sincs tragédia.
A friss kakukkfű a legjobb ízesítő, pár levelet aprítsunk össze, és keverjük bele a céklás masszába. Ha nem tudunk frisshez hozzájutni, akkor a szárítottból egy fél teáskanállal használjunk. Más zöld fűszereket is tehetünk a tésztába, tetszőlegesen lehet variálni.
A céklapogácsákat tálalhatjuk hamburgerként, bucizsemlével és jó sok friss zöldséggel, de ehetjük magában is, joghurt vagy pesto mellé szuperül illik.
Fotó: Getty Images