A tökéletes fahéjas csiga a nagymama receptje alapján

Sági Zsófia 2019. február 15.

A fahéjas csiga sokak kedvence, mégis kevesen mernek nekiállni - pedig egyáltalán nem olyan bonyolult, mint ahogyan azt gondolják. Egy egyszerű kelt tészta és fahéjas cukor kell csak hozzá, úgyhogy bátran készítsék el a kételkedők ezt a receptet.

Nagymamám fahéjas csigája egyszerűen tökéletes: a külseje ropogós, a belseje omlós és telis-tele van töltelékkel. Fél kiló tésztára egy egész csomag fahéj kerül, úgyhogy ebből a receptből tényleg semmi sincs kispórolva. 

fahejascsiga.jpg

A tésztára kell a legtöbb időt és figyelmet szánni, ugyanis kétszer kell keleszteni: a bedagasztás és a csigák megformázása után. Ráadásul még a sütőben is nőni fognak, úgyhogy mindenképpen hagyjunk köztük helyet a tepsiben. 

A receptből jó nagy adag fahéjas csiga jön ki, nálunk mindig elfogy ennyi, de könnyedén lehet felezni a mennyiségeket. A bedagasztott tésztát fél óráig kell pihentetni, a megformázott csigákat pedig negyed óráig - bár kicsit időigényes recept, megéri a ráfordított perceket.

A kinyújtott tésztát azért kell megkenni olvasztott vajjal, mielőtt megszórjuk a fahéjas cukorral, hogy a feltekerés közben ne szóródjon ki belőle a töltelék. Természetesen kakaóval is ugyanolyan jól működik a recept, úgyhogy ha bevállaljátok ezt a hatalmas adagot, akkor érdemes az egyik felét fahéjasra, a másikat pedig kakaósra készíteni. 

Fotó: Sági Zsófia/Só&Bors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr6614607164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása