Szurkolóként elképesztő élmény a Bocuse d'Or: igazi gasztromennyország

Sági Zsófia 2019. január 30.

A SIRHA gasztrokiállítás - amelynek a része a szakácsverseny - hatalmas kiállítóterme elképesztő ételekkel, lenyűgöző cukor- és csokoládészobrokkal, új, eddig nem látott technikákkal, illetve számtalan gyönyörű konyhai felszereléssel bűvöli el a gasztronómia szerelmeseit.

Az óriási területen összesen 2984 kiállító van, Afrika, Európa, Ázsia, Dél-Amerika és Óceánia is képviselteti magát. 12 terem közül választhatnak a látogatók, illetve vannak animációs szektorok is, ahol képeket és videókat nézhetnek meg az érdeklődők.

boritokep.jpg

A legjelentősebb szektorok:

  1. Pékségek és termékeik bemutatója, kóstolója
  2. Cukrászati termékeik bemutatója, kóstolója
  3. Kávék és sörök bemutatója, kóstolója, bárok
  4. Konyhai felszerelések, apróságoktól a konyhai gépekig
  5. Étkezőbe felszerelések
  6. Piactér, kiváló minőségű élelmiszerekkel
  7. Új technológiák terme
  8. Étkészletek bemutatóterme

A kiállítás célja nem az, hogy a kiállítók eladják a bemutatott darabokat, hanem az, hogy a gasztronómia iránt érdeklődőknek, illetve a gasztronómiában dolgozóknak megmutassák a termékeiket. Itt egymásra találhat a húsbeszállító és az étteremtulajdonos, vagy rájöhet a pizzázót vezető, hogy neki az itt bemutatott paradicsomra van szüksége a pizzaszószhoz. Tehát a bemutatott termékek csak kiállítási darabok. A látogatók a legújabb konyhai technikákkal, felszerelésekkel és a legjobb alapanyagokkal ismerkedhetnek meg, például olyan tejjel, amiből nem a zsírtartalma, hanem a magas proteintartalma miatt lehet gyönyörű tejhabot varázsolni. Ez a baristák számára lehet egy szuper újítás, de minden szakmában dolgozó vagy gasztronómia iránt érdeklődő megtalálhatja a saját kedvenc termékét vagy technikáját.

sirhaterem.jpg

Elképesztő alaprajz a Bocuse d'Or helyszínéről (Fotó: sirha.com)

Szakmaiság ide vagy oda, hatalmas élmény lehet ez a kiállítás. Az egész kiállítóterem olyan, mintha egy mesevilágba csöppentünk volna. A gyönyörűen berendezett konyhákból átsétálhatunk a lenyűgöző kávézókba, ahol aranykanállal keverhetjük meg a precízen kidíszített cappucinónkat, majd megcsodálhatjuk a felfoghatatlan cukor-és csokoládészobrokat a következő állomáson. 

A Bocuse d'Or szakácsverseny és kiállítóterem létrejöttét Paul Bocuse-nak köszönhetjük, az esemény ötletgazdájának. 1987-ben indult el a szakácsverseny, azóta minden második évben megrendezték, azonban az idei volt az első, amelyen Paul Bocuse már nem tudott részt venni. A tavaly elhunyt szakácsikonnak nem csak a versenytémákkal állítottak emléket, de a kiállítóteremben is óriásplakátok hirdették: "Merci Mr. Paul".

mercimrpaul.jpg

Fotó: Varga-Metzger Melinda

Az elképesztő süteményeket és egyéb finomságokat az alábbi képgalériában tudod megnézni:

A csodálatos csokoládé-és cukorszobrokat az alábbiakban láthatod:

A lenyűgöző tányér-és evőeszközkészletekből mi is elfogadnánk párat az étkezőnkbe:

A fotókat és a helyszíni beszámolókat Varga-Metzger Melindának köszönhetjük, akinek a magyar csapatot is sikerült elkapnia egy pillanatra. Pohner Ádámék elégedettek a teljesítményükkel, minden elemet úgy sikerült feltenniük a tányérra, ahogyan azt szerették volna. Kihozták magukból a maximumot, úgyhogy nagy izgalommal, de bizakodva várják az eredményhirdetést. 

bocuse_1.jpg

Az eredményhirdetés este 6-kor lesz, amiről rögtön beszámolunk! 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr9614598044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása