Mennyei almás-fahéjas muffin: pite helyett gyors megoldás

Sági Zsófia 2019. január 28.

Az alma-fahéj kombináció nem csak pitében jó - muffinban is legalább annyira finom, ráadásul sokkal kevesebb munka van vele. 

Mivel nagyszüleimnek rengeteg almafájuk van, minden évben számtalan házi alma sorakozik a pincében. Próbálunk minél több almás receptet összegyűjteni, hogy a finom gyümölcsök nehogy kárba vesszenek: bár az almás pite is gyakori nálunk, nem ártanak néha az egyszerűbb és gyorsabb megoldások. 

almasfahejasmuffin.jpg

Ez nem egy sima almás-fahéjas muffin: ropogós fahéjas morzsa kerül a tetejére, ami a textúráján és az ízén is sokat dob. Különlegessége még az is, hogy a fehér liszt a teljes kiőrlésű liszttel, a kristálycukor a barna cukorral keveredik benne. Persze, el lehet készíteni az egyik fajtával is, ha éppen az van otthon, de sokkal különlegesebb a vegyes megoldással.

A tésztába nem sok folyadék kerül: csak egy kevés olaj és tej. Általában elég nekem a megadott mennyiség, ha nagy méretű tojást használok, de ha túl sűrűnek érzitek a tésztát, akkor lehet még egy kis tejjel hígítani. Viszont arra figyeljetek, hogy nem egy folyós tészta a cél - éppen csak annyira legyen híg, hogy bele lehessen kanalazni a formákba. 

Fotó: Getty Images 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr8914570038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása