Így készül az eszményi túrós batyu: sok töltelék, foszlós tészta

Ács Bori 2019. január 27.

Nemrég túrós táskát vettem a péknél, és egészen mélyen megrázott a pillanat, amikor a két borsónyi száraz túrómorzsa kigurult belőle, de még szomorúbb volt, mikor kiderült, hogy ez volt mind, nincs több. Pedig hát a lényeg itt a túró volna.

Sok krémes, habos, inkább savanykás, mint édes töltelék. Persze az is fontos, hogy a tészta finom és foszlós legyen, és éppen csak körbeölelje a rengeteg túrót. Ilyen túrós batyura vágytunk egy januári, szürke délutánon, és úgy gondolom, maximálisan sikerült teljesíteni a kihívást.

Az is lényeges, hogy se a tészta, se a töltelék ne legyen túl édes, úgyhogy csak kevés cukrot szoktam használni, viszont a túróba sok vanília és citromhéj kerül helyette. A formázástól nem kell megijedni, arra viszont érdemes figyelni, hogy a négyzet négy sarkát valóban összecsípjük, különben sülés közben szétnyílhatnak a batyuk.

tu_ro_s_batyu.jpg

Nehéz döntés előtt állunk, ha a mazsoláról van szó: legalább annyian gyűlölik a véletlenül felbukkanó mazsolaszemeket, mint ahányan imádják, úgyhogy érdemes végiggondolni a célközönség ízlését, mielőtt beleszórjuk. Jelen esetben nem került bele, mert bár külön szeretik, süteményben ráharapni utálnak a gyerekeim.

Fotók: Ács Bori/Só&Bors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr6414569352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása