Puha, omlós, fahéjas - reggelire egy forró kávé mellé nincs is nála jobb. Gyors, egyszerű desszert, ami egy pillanat alatt a kávéimádók kedvenc kísérősüteménye lesz.
Körülbelül 10 perc munkát kell rászánni a fahéjas csodára, nem kell vele pepecselni, csak mindent összekeverni, kiönteni, majd a morzsát rászórni. A hozzávalók listája is nagyon egyszerű, valószínűleg még a boltba sem kell leugrani hozzá, úgyhogy pénztárcabarát recept is egyben.
A sütemény tésztájába viszonylag sok olaj kerül - ezt részben helyettesíthetjük vajjal is -, mivel ez gondoskodik az omlós állagról. A nyers tészta sűrű, nem annyira a folyós, de ettől nem kell megijedni, kisülve a sütemény teljesen puha lesz. Inkább még kicsit morzsalékos is lesz a végeredmény, de éppen ez a lényeg - nem tömör, tömős tésztát szeretnénk.
A "morzsa" fahéjból és barna cukorból tevődik össze, ez kerül a sütemény közepére és tetejére. Nagyon jól áll a desszertnek az is, ha megszórjuk apróra darabolt dióval vagy mogyoróval, de ez nem kötelező, ízlés kérdése.
Fotó: Getty Images