Egyszerű fahéjmorzsás sütemény - Kávé vagy tea mellé a legjobb

Sági Zsófia 2019. január 25.

Puha, omlós, fahéjas - reggelire egy forró kávé mellé nincs is nála jobb. Gyors, egyszerű desszert, ami egy pillanat alatt a kávéimádók kedvenc kísérősüteménye lesz. 

Körülbelül 10 perc munkát kell rászánni a fahéjas csodára, nem kell vele pepecselni, csak mindent összekeverni, kiönteni, majd a morzsát rászórni. A hozzávalók listája is nagyon egyszerű, valószínűleg még a boltba sem kell leugrani hozzá, úgyhogy pénztárcabarát recept is egyben. 

morzsas-suti.jpg

A sütemény tésztájába viszonylag sok olaj kerül - ezt részben helyettesíthetjük vajjal is -, mivel ez gondoskodik az omlós állagról. A nyers tészta sűrű, nem annyira a folyós, de ettől nem kell megijedni, kisülve a sütemény teljesen puha lesz. Inkább még kicsit morzsalékos is lesz a végeredmény, de éppen ez a lényeg - nem tömör, tömős tésztát szeretnénk.

A "morzsa" fahéjból és barna cukorból tevődik össze, ez kerül a sütemény közepére és tetejére. Nagyon jól áll a desszertnek az is, ha megszórjuk apróra darabolt dióval vagy mogyoróval, de ez nem kötelező, ízlés kérdése. 

Fotó: Getty Images 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr4214567888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása