Villámgyors fokhagymaszószos penne – Pénztárcabarát recept

Sági Zsófia 2019. január 9.

Szuper egyszerű és elképesztően krémes pennés recept, amit a fokhagyma és a petrezselyem tesz teljessé. Isteni finom önmagában, de tehetünk bele csirkemellfilét is. 

Imádom a tésztaételeket, különösképpen a gyors recepteket, úgyhogy hamar a kedvencemmé vált ez a 10 perc alatt elkészíthető penne. Szinte minden héten főzünk valamilyen tésztaételt, ezer és egy tejszínes szószt készítettem már, de fokhagymásat eddig még soha. 

fokhagymaspenne.jpg

Mivel odavagyunk a fokhagymakrémlevesért és a fokhagymamártásért, nem is volt kérdés, hogy ez a tejszínes-fokhagymás tésztaszósz is nyerő lesz. A petrezselyem és a parmezán íze pedig még köbre emeli ezt az amúgy is fenséges szószt.

A mártásból ne sajnáljuk a sajtot, a parmezán mellé mehet még cheddar, mozzarella vagy trappista is, nyugodtan megemelhetjük a szószba kerülő sajt mennyiségét. Ha szeretnénk húst is tenni bele, akkor a vajon pirítsunk le 500 gramm csirkemellfilét, utána pedig kövessük a receptben leírt lépéseket. 

Fotó: Sági Zsófia/Só&Bors 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr8914486472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása