Amilyen bonyolultnak hangzik, annyira egyszerű ez a recept, kezdőknek is bátran ajánlom. Két tökéletes elem ötvöződik benne: a ropogósra sült csirkeszárnyak és a zseniális BBQ szósz.
A csirkeszárnyak nem olajban sülnek, hanem tepsiben, így nem fognak tocsogni az olajtól és a lisztes bunda is ropogós marad. Az pedig már csak a ráadás, hogy ezekre a tökéletesen megsütött fűszeres csirkeszárnyakra még BBQ szósz is kerül.
A chili a panírban és a szószban is visszaköszön, de a csípős ízt kiegyenlíti az édes méz. Vaj is kerül a BBQ és chiliszósz mellé, ez is lágyítja picit az erőteljes, intenzív ízeket, de éppen csak annyira, amennyire szükséges. Hiszen az a lényege a csirkeszárnyaknak, hogy erősek a fűszerek, csípősek az ízek, füstösek, édesek az aromák.
Az elemeket ketté is szedhetjük, ha szeretnénk, csinálhatunk bepanírozott csirkeszárnyakat szósz nélkül is, vagy leönthetjük a nyers csirkeszárnyakat rögtön a szósszal, és úgyis megsüthetjük. Mindenesetre a kettő kombinációja a legjobb, tökélyre fejlesztett recepttel állunk szemben.
Fotó: Shutterstock