Ropogós BBQ csirkeszárnyak, ha csípőset és édeset ennél egyszerre

Sági Zsófia 2019. január 7.

Amilyen bonyolultnak hangzik, annyira egyszerű ez a recept, kezdőknek is bátran ajánlom. Két tökéletes elem ötvöződik benne: a ropogósra sült csirkeszárnyak és a zseniális BBQ szósz. 

A csirkeszárnyak nem olajban sülnek, hanem tepsiben, így nem fognak tocsogni az olajtól és a lisztes bunda is ropogós marad. Az pedig már csak a ráadás, hogy ezekre a tökéletesen megsütött fűszeres csirkeszárnyakra még BBQ szósz is kerül.

bbqcsirke.jpg

A chili a panírban és a szószban is visszaköszön, de a csípős ízt kiegyenlíti az édes méz. Vaj is kerül a BBQ és chiliszósz mellé, ez is lágyítja picit az erőteljes, intenzív ízeket, de éppen csak annyira, amennyire szükséges. Hiszen az a lényege a csirkeszárnyaknak, hogy erősek a fűszerek, csípősek az ízek, füstösek, édesek az aromák. 

Az elemeket ketté is szedhetjük, ha szeretnénk, csinálhatunk bepanírozott csirkeszárnyakat szósz nélkül is, vagy leönthetjük a nyers csirkeszárnyakat rögtön a szósszal, és úgyis megsüthetjük. Mindenesetre a kettő kombinációja a legjobb, tökélyre fejlesztett recepttel állunk szemben. 

Fotó: Shutterstock

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr5714477026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása