Ezzel a meleg tejeskávéval egészen biztosan jól fog indulni a leghidegebb, legszürkébb nap is. Forró, édes, banános és isteni finom - ennél jobb napindítóra nincs is szükség.
A banán mellé egy kis fahéj kerül a kávéba, de szerecsendiót, gyömbért és szegfűszeget is el tudok képzelni hozzá. Jó sűrű, krémes kávét kapunk végeredményül, ami reggeliként is megállja a helyét.
Egyetlen egy dologra kell figyelni: alaposan le kell turmixolni a banánt. Ha nagyon darabos marad, akkor elrontja az élményt, rossz érzés, ha kávéivás közben rágnunk kell valamit. Duplán is turmixoljuk át a banánt, először a tej felével, majd még egyszer a maradékkal, és ha még így is darabosnak érezzük, akkor egy szitán is szűrjük át.
A banán és a kávé meglepően jól passzolnak egymáshoz, tökéletesen kiegészítik egymást, hiszen egy jó érett banán teljesen édes, míg egy jó erős kávé teljesen keserű. A banán mellé cukor is kerül, de ha még így sem érezzük elég édesnek a kávét, akkor utólag mézet is belecsurgathatunk.
Fotó: Sági Zsófia/Só&Bors