Ünnepi gesztenyés pohárdesszert: gyors megoldás, ha nem akarsz sütni

Ács Bori 2018. december 25.

Van az úgy, hogy az embernek még karácsonykor sincs kedve sütni, mégis kellene valami édesség a vacsora utánra.

Az is előfordulhat, hogy a sokadik felvonásos baráti, rokoni karácsonyra már elfogynak a bejglik, nem is vágyunk már semmi komolyabb süteményre, csak valami könnyű habos dologra.

A pohárdesszertek a rohanók, esetleg sütni nem szeretők és lusták legnagyobb barátai. Maximum tíz perc alatt elkészülnek, finomak és nagyon látványosak ezek a kanalazós habok, krémek.

Külön remek tulajdonságuk, hogy sokféle sütimaradékot bekebelezhetnek vagy új ruhába öltöztethetnek. Mehet az aljába piskótamaradék, vagy éppen a tetejére kekszmaradék morzsás formában.

dsc_3327.jpg

Az eredeti mousse-okban gyakran van tojás is, ez viszont most egy szimpla tejszínhabos verzió, hogy tényleg ne legyen vele sok munka. Akár egy nappal korábban is el lehet készíteni, jól ellesz a hűtőben, míg meg nem jönnek a vendégek.

A gesztenye önmagában karácsonyi hangulatú alapanyag, de akár feldobhatjuk további ünnepi ízekkel, szegfűborssal, narancslekvárral, vagy maradék mézeskalács-morzsával is. A pohárdesszert az a műfaj, amiben szinte mindent lehet. 

Fotó: Ács Bori/Só&Bors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr4514404120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása