A fahéj a zöldségekhez is nagyon passzol - Fura, de így van

Ács Bori 2018. december 18.

Ahogy a gyümölcs-hús, édes-sós párosításra nagyon könnyű rákapni, úgy lehet beleszeretni egy pillanat alatt a fahéj sós környezetbe lépésébe. Most éppen az annyira szeretett sült zöldségek terepére tör be.

Igen, egy kicsit olyan, mintha belekattantunk volna a karácsonyozásba, és mindenbe ész nélkül tolnánk a karácsonyos ízeket, de itt nem erről van szó. A fahéj az afrikai és közel-keleti konyhákban is gyakran használt fűszer sós ételekben, főételekben, hús és zöldség mellett.

Zöldségekhez azért passzol különösen jól, mert kiemeli a bennük lévő természetesen édes ízeket. Különösen azokat, amelyek sülés közben amúgy is édesednek, karamellizálódnak - erről a folyamatról ebben a cikkben írtam írtam korábban. 

dsc_3912.jpg

Szerintem nem minden zöldséghez passzol jól a fahéj, bár kísérletezni érdemes. Nekem eddig az édesburgonya, a sütőtök, a karfiol és a répa jött be nagyon ezzel az ízzel kombinálva. Különösen azért praktikusak így együtt, mert körülbelül egyszerre sülnek meg.

Fotók: Ács Bori/Só&Bors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr8414476016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása