Ropogós, egészben sült fácán szalonnával megspékelve - Karácsonyra tökéletes

Sági Zsófia 2018. december 15.

Nem csak pulykasült lehet az ünnepi asztal éke, a fácánsült is tökéletesen betölti ezt a szerepet. Ha követjük a receptben megadott utasításokat, akkor egy szaftos, omlós, ropogós sültet tehetünk majd le a vendégek elé.

A fácánnál egy dologra kell figyelni, de arra különösképpen: ne száradjon ki a hús. Azért, hogy ezt elkerüljük, folyamatosan pótolni kell a sült alatt a folyadékot és állandóan locsolgatni kell a saját levével. A folyadékról az alaplé és a fehérbor gondoskodik. 

facansult.jpg

A fácánhoz sokféle fűszer passzol, bedörzsölhetjük rozmaringgal, majoránnával, kakukkfűvel, borókabogyóval, de az a legjobb, ha ezekből frisset használunk, ebben az esetben tegyük bele őket a fácán hasüregébe. A hús alá dobálhatunk tetszőleges zöldségeket, én répát és hagymát használtam, de bármilyen leveszöldség jól illik hozzá. 

A sütési idő a fácán méretétől és korától függ, a fiatal fácán kb. 50-60 perc alatt megsül, míg egy idősebbnek lehet, hogy kétszer annyi időre van szüksége. Ha úgy ítéljük meg, hogy a zöldségek vagy a szalonna túlsülne, akkor vegyük ki őket a tálból, nélkülük süssük tovább a húst. 

Fotó: Shutterstock 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr5414405880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása