Rakott étel franciásan: baconös-karfiolos gratin krémes sajtszósszal

Sági Zsófia 2018. december 6.

A gratin tulajdonképpen rakott ételt jelent, igaz, így picit szofisztikáltabban hangzik. Ez a baconos-karfiolos változat kihozza a gratinból a maximumot. Egy olyan ételről van szó, amely egy hétköznap esti vacsorának és egy ünnepi asztal főfogásának is elmegy. 

Szuper egyszerű ez a recept, a sült bacont és az előfőzött karfiolt csak bele kell forgatni egy sűrű, sajtos szószba. 

karfiolgratin.jpg

Aki nem szereti a karfiolt, az készítheti a gratint brokkolival is, vagy akár vegyesen, annyira finom a besameles mártás, hogy bármilyen zöldséget adunk hozzá, ugyanolyan jó lesz a végeredmény. 

A bacont azért érdemes lepirítani a sütés előtt, mert a tejes-sajtós szószban csak megfőne, nem érné el azt a ropogós állagot, amivel az igazi lesz. Természetesen vegetáriánus változatban is készíthető. A karfiolt csak előfőzni kell, hiszen még tovább fog puhulni a mártásban is. Már készítettem előfőzés nélkül is, úgy is teljesen átsült, de a biztonság kedvéért nem árt beiktatni ezt a plusz lépést.

Fotó: Shutterstock

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr1214396196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása