Sajtkrémes egylábasos tészta - Nem csak a vegetáriánusok fognak rajongani érte

Sági Zsófia 2018. december 4.

Mindenki imádja az egylábasos pastát, hiszen csak annyi a dolgunk vele, hogy mindent beledobálunk egy lábasba és hagyjuk főni. Az egyetlen hátránya talán az, hogy frissen kell megenni, melegítve már nem az igazi - de gondot okoz ez nekünk? 

A sütőtök feldolgozása teszi ki a legtöbb időt. Mivel nekünk pürére van szükségünk a recepthez, ezért a főzés megkezdése előtt elő kell készítenünk a sütőtököt. Sütőben kell megpárolnunk - ez kb. 20 percet vesz igénybe -, majd botmixerrel vagy turmixgéppel lepürésítenünk. 

sutotokos-teszta.jpg

Ha megvan a pürénk, akkor mehet bele egy lábasba a többi hozzávalóval együtt, és már csak arra kell várni, hogy a dolgok megfőjenek. Azért van szükség ennyi alaplére, mert abban fog megpuhulni a tészta, hiszen az is főzés nélkül kerül bele. Ez bármilyen lehet - spagetti, penne, farfalle -, amit éppen otthon találunk. 

Az egylábasos pasta egyetlen hátránya, hogy még melegen el kell fogyasztani - hiszen, ha hagyjuk kihűlni, akkor a tészta magába szívja teljesen a szószt, és egy olyan túlfőtt tésztát kapunk, amin nincsen mártás. Azonban ezzel a problémával nagy eséllyel nem kell számolnunk - kizártnak tartom, hogy fél órán belül nem fogy el ez az isteni pasta.  

Fotó: Shutterstock 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr6014388876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása