Mindenki imádja az egylábasos pastát, hiszen csak annyi a dolgunk vele, hogy mindent beledobálunk egy lábasba és hagyjuk főni. Az egyetlen hátránya talán az, hogy frissen kell megenni, melegítve már nem az igazi - de gondot okoz ez nekünk?
A sütőtök feldolgozása teszi ki a legtöbb időt. Mivel nekünk pürére van szükségünk a recepthez, ezért a főzés megkezdése előtt elő kell készítenünk a sütőtököt. Sütőben kell megpárolnunk - ez kb. 20 percet vesz igénybe -, majd botmixerrel vagy turmixgéppel lepürésítenünk.
Ha megvan a pürénk, akkor mehet bele egy lábasba a többi hozzávalóval együtt, és már csak arra kell várni, hogy a dolgok megfőjenek. Azért van szükség ennyi alaplére, mert abban fog megpuhulni a tészta, hiszen az is főzés nélkül kerül bele. Ez bármilyen lehet - spagetti, penne, farfalle -, amit éppen otthon találunk.
Az egylábasos pasta egyetlen hátránya, hogy még melegen el kell fogyasztani - hiszen, ha hagyjuk kihűlni, akkor a tészta magába szívja teljesen a szószt, és egy olyan túlfőtt tésztát kapunk, amin nincsen mártás. Azonban ezzel a problémával nagy eséllyel nem kell számolnunk - kizártnak tartom, hogy fél órán belül nem fogy el ez az isteni pasta.
Fotó: Shutterstock