Finomabb, mint az eredeti: Waldorf saláta szőlővel, dióval és ropogós zellerrel

Ács Bori 2018. december 3.

Legtöbbször szeretek visszatérni az ételek eredeti, kiinduló receptjéhez, de mégis előfordulnak olyan esetek, amikor az idő és az apró változtatások jót tesznek egy ételnek. Ilyen a Waldorf saláta története is. 

Az eredeti Waldorf állítólag csupán zellerből, majonézből és almából állt. Az étel alapjait az eredeti recept megadja, hiszen valóban ez a legfontosabb meglepetés ebben az ételben: az édes-savanykás alma és a csípős-fanyar zöldség találkozása. A majonéz közvetítő, vegyítő anyag csupán. 

Az évek során viszont a három főszereplőhöz csapódtak páran, így került a ma általánosan elfogadott salátába dió és mazsola illetve szőlő is.

dsc_3277.jpg

Így a ropogós zeller mellé került még egy ropogós komponens, a dió, az alma édességét pedig a szőlő támogatja. A majonézt néhány kanál tejföllel lazítom fel, így könnyebb lesz a végeredmény, mintha tömény majonézzel készíteném.

Fotók: Ács Bori/Só&Bors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr3214394176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása