A zabból készült reggelik nemcsak azért hasznosak, mert laktatóak és gyorsan elkészülnek, meg mert hiperegészségesek, hanem mert nagyon finomak is. A müzli és a kása után most olyan formában jelenik meg, mintha meleg, gyümölcsös sütemény lenne.
A kedvenc svéd gasztroblogger családom erre a reggelire esküszik: azt mondják, mindhárom gyerek imádja, és mivel náluk elég hideg van, létszükségletnek számít a meleg reggeli. Most, hogy itt is fagyosak a reggelek, én is szívesebben eszem meleget már a nap elején, a fázós gyerekek meg pláne.
Tudom, hogy sokan már attól a gondolattól is felmordulnak, hogy reggel bekapcsolják a sütőt, de hétvégén azért ez is belefér. Pláne, ha este bekeverjük az egészet: reggel elég kivenni a hűtőből, és fél álomban becsúsztatni a sütőbe. Fél óra múlva pedig már kész is van a meleg reggeli. Ez az alaprecept remekül variálható aszerint, milyen gyümölcs van otthon vagy éppen a fagyasztóban. Igaz, hogy bogyósokkal a legfinomabb, de érdemes kipróbálni almával, körtével vagy bármi mással.
Fotó: Ács Bori/Só&Bors