Arról, hogy húsleves nélkül nem tudunk élni, már írtam, és arról is, hogyan lehet szinte instant gyorsasággal elkészíteni a legfinomabb csirkeszárnylevest. Most következzen a kedvenc levesbetétem, ami egyszerűnek tűnik, de könnyű elrontani.
A grízgaluska receptek általában úgy szólnak: verd fel a tojást, és adj hozzá annyi darát, amennyit felvesz. Ez az a kifejezés, amivel a világból ki lehetett engem űzni régen, kezdő koromban, és bizonyos esetekben még ma sem tudom értelmezni. Rengeteg kőkemény galuska van a hátam mögött.
Most végre megtaláltam az ideális arányokat. A titok annyi, hogy le kell mérni a tojás súlyát, és grammra ugyanannyi darát kell keverni hozzá. Utána körülbelül 10 perc pihentetés és 10 perc főzés következik, így lesz tökéletesen lágy a galuska. Egy kis kanálka vajat is adok a masszához, nagyon finom ízt ad neki.
Fotók: Ács Bori/Só&Bors