Ki mondta, hogy a párolt brokkoli unalmas? Ropogós és szép zöld is lehet

Ács Bori 2018. december 1.

Nagyon sokáig a párolt zöldséget gondoltam a világ legunalmasabb ételének. Íztelen, állagtalan és színtelen köretek formájában találkoztam csak vele, pedig lehet ezt a műfajt jól is művelni.

Csak két alapvető körülményt kell figyelembe venni. Az egyik, hogy a zöldségek karakterüket, színüket és lelküket veszítik el, ha túlkészülnek. Muszáj rájuk odafigyelni és nem túlfőzni, sőt.

dsc_3148.jpg

Egyes zöldségeknek, mint például az itt szereplő brokkolinak, kifejezetten jót tesz, ha enyhén ressre főzzük. Ez nyilván példánytól függően 6-7 perc. Ennyi idő alatt a színét sem veszíti el, és ez a harsány zöld szereplő a tányéron minden étkezést felvidít.

A másik, hogy ízt kell neki adni, izgalmas kiegészítőket kell mellé tenni. Ilyen ebben az esetben a földimogyoró, ami nagyon illik a brokkoli ízéhez, és a zöld citromos-csípős öntet, ami annyira érdekessé teszi ezt a zöldséget, hogy vigyázni kell, mert még elvonja a figyelmet  mellette lévőkről.

Fotók: Ács Bori/Só&Bors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr1014387066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása